Vi har deltagit i work shop i Skara

2011-03-30

 

Allt för tidigt i fredags morse åkte jag till Stockholm för att plocka upp min elev Lenore. Därefter fortsatte vi till en kollega i Skara.

Konservator JS Work shop

         Från vänster: Lenore, Lena, Rolle, Magnus och Kenneth.

 

Föreningen Sveriges Zoologiska Konservatorer anordnade en work shop i anknytning till årsmötet som hölls på söndagen. Som vanligt var det mycket givande att arbeta med kollegerna. Bara det att träffas är inspirerande. Det vi koncentrerade oss på var avgjutning och gjutning med silikon och ureol första dagen.  Föreningen höll med materialet så man kunde gjuta allt vad tygen höll. Jens, en av de nyaste medlemmarna i föreningen hade varit i Norrköping och fått med sig prover av plast och några kilon med Yesmonite. Det är en härlig plats att använda eftersom den inte är så hälsovådlig som de flesta andra plasterna. Yesmoniten visar sig vara utumärkt att gjuta stenar med.

Under söndagens årsmöte valdes jag till årsmötesordförande. Jag lyckades hålla mötet på en och en halv timma och det tyckte jag var ganska bra eftersom det var 30 punkter på dagordningen. Efter en härlig smörgåstårta satte vi oss i bilen och åkte hem.

Ett besök hos Biltema i Örebro gjorde mig lite fattigare men nu skall det gjutas av sten med billig silikon. Lenore skötte sig och får med glädje följa med nästa gång också. Hennes största nackdel är att hon inte har körkort så jag får ingen avlastning med körandet.

 

Tack Lenore för körsällskapet och Lena för att du ordnade rummet så bra och mycket av det andra. Tack också Kenneth för ditt bidrag och Rolle för att vi fick vare i dina lokaler och dina goda materialtips. Jens hjälp med olika material var också guld värt.

Antal kommentarer: 1

2011-04-01 19:12:41 - Lenore

Tack själv för en trevlig helg :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)