Tillvarata skinn av hornbärande djur till bogmontage

 Konservator JS råbog SM

Skär av skinnet runtom frambenen under armbågen. Skär av kroppsskinnet runtom hela kroppen bakom skulderbladen. Skär ett snitt från vardera benen genom armhålan till skinnets slut. 

 På ett hornförsedda djur skall ett snitt skäras på nacksidan upp till kraniet, absolut inte på strupsidan. Skär rakt, hacka inte. Konservatorn kan inte utföra underverk. Kapa huvudet från kroppen, helst så att halva halsen blir kvar så att konservatorn kan mäta tjockleken på halsen. Vill du inte lämna något av halsen så ta ett rundmått mitt på halsen och bakom kraniet där det är som tjockast. Skallen flås av konservatorn. Skicka måtten med skinnet i en plastpåse. Om skinnet är dåligt kan man lämna in ett annat skinn.

Denna metod ger konservatorn möjlighet att använda så mycket skinn som behövs. Det skinn som konservatorn aldrig får kan inte heller användas!

 

Tillvarata skinn av svin till bogmontage 

 

Konservator JS vildsvin bog 

 

Skär av skinnet runtom frambenen under armbågen. Skär av kroppsskinnet runtom hela kroppen bakom skulderbladen. Skär ett snitt från vardera benen genom armhålan till skinnets slut .

 På ett svin kan man rundflå halsen. Om du absolut inte kan det så skär upp halsen på nacksidan. Skär rakt, hacka inte. Konservatorn kan inte utföra underverk. Ta ett rundmått mitt på halsen och skicka måttet med skinnet i en plastpåse. Skallen flås av konservatorn.

 

Tillvarata skinn av björn, lo, grävling och räv till bogmontage

Konservator JS björn

 

Skär av skinnet runtom frambenen under armbågen. Skär av kroppsskinnet runtom hela kroppen bakom skulderbladen. Skär ett snitt från vardera benen genom armhålan till skinnets slut .

 På en björn skall man rundflå halsen. Ta ett rundmått mitt på halsen och skicka måttet med skinnet i en plastpåse. Skallen flås av konservatorn.

Björnar kan med fördel monteras med ramar o ev halv mage. Spara i så fall tillräckligt med skinn.